Matthias Van de veire – Brandweerofficier

In de zomer van 2022 heb ik jobcoaching gevolgd bij Ellen, met twee belangrijke thema’s in gedachten:
Hoe kan ik mezelf beter organiseren om een burnout te vermijden
Beperkt mijn positie als federaal ambtenaar me in mijn groei? Zit ik wel op de juiste plek als ik het gevoel heb gevangen te zitten in een gouden kooi?

Ellen’s aanpak maakte grote indruk op me. Door een systematische benadering werd mijn hele leven doorgelicht om te begrijpen hoe ik op mijn huidige positie ben beland. Dit resulteerde in een diepgaand inzicht in mijn drijfveren, talenten en bijhorende valkuilen, waarden en Unique Selling Points (UPS). Het was verhelderend om te zien hoe je aan de hand hiervan kunt bepalen of een baan bij je past, en het was opmerkelijk dat mijn huidige positie vier van mijn vijf drijfveren vervulde.

Ironisch genoeg kwam een jaar later een buitenlandse vacature op mijn pad die al mijn drijfveren leek te vervullen. Terwijl ik innerlijke vrede vond in mijn huidige baan en de keuze om te verhuizen mijn hele gezin zou beïnvloeden, zocht ik opnieuw hulp bij Ellen om me bij deze beslissing te begeleiden. Opnieuw hielp ze me met waardevolle inzichten, zoals de rouwcurve (kiezen is verliezen), en inspireerde ze me met haar vragen om mijn weg te vinden naar deze nieuwe uitdaging.

Ellen is toegewijd en luistert aandachtig naar de behoeften van haar cliënten. Ze slaagt erin om via haar vragen de chaotische gedachten van haar klanten te structureren en te begeleiden naar heldere beslissingen.